Policistům se podařilo vypátrat žábu

V minulých dnech se chebským policistům podařilo vypátrat ukradenou vibrační desku, takzvanou žábu. Stroj za bezmála 300 tisíc korun ukradl osmadvacetiletý zaměstnanec firmy. V případě odsouzení hrozí muži až pětiletý trest.stavební stroj

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

„Té se měl dopustit v době od 18. do 19. října v prostoru stavby v Chebu. Jako zaměstnanec na této stavbě měl odcizit motorovou vibrační desku v hodnotě kolem 280 tisíc korun, která byla zabezpečena proti odcizení pod lžící odstaveného bagru,“ vysvětlila Zuzana Týřová, policejní mluvčí. „Tu měl ze stavby odvézt vozidlem a uschovat u svého známého. Než stačil ale vibrační desku jakkoliv zpeněžit, podařilo se kriminalistům odcizenou věc vypátrat a zajistit. Nepoškozenou jí pak předali zpět majiteli,“ doplnila.

Za opakovanou trestnou činnost podali kriminalisté na obviněného muže státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce pak obviněného muže poslal během nedělního dne do vazební věznice.