Více jak tři roky týral svou přítelkyni, teď mu hrozí až deset let za mřížemi

Nadávky, vyhrožování smrtí, znásilnění i mlácení snášela osmadvacetiletá žena od svého přítele více jak tři roky. Agresor již sedí ve vazbě. V případě odsouzení si může posedět za mřížemi dlouhých deset let.Policie-ill-malé-na-web

Chebští policisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže pro podezření ze spáchání zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a znásilnění, dále z přečinů porušování domovní svobody, omezování osobní svobody a nebezpečné vyhrožování.

„Žena ve věku osmadvacet let dlouhodobě snášela fyzické napadání, slovní útoky a vyhrožování smrtí. V jednom případě byla žena mužem znásilněna, v druhém znásilnění nedokonal,“ vysvětlil Daniel Dvořák, policejní mluvčí.  „V sobotu 30. září policisté podali podnět státnímu zástupci k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Po rozhodnutí soudce policisté muže převezli do vazební věznice,“ doplnil mluvčí.

Policisté v takových případech umějí obětem domácího násilí včas poradit a pomoci. „Nestyďte se a nebojte se říct si o pomoc. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich soukromí a tím skrytě mimo kontrolu veřejnosti, intenzita násilných incidentů se stupňuje a vede ke ztrátě schopností včas tyto incidenty zastavit a efektivně vyřešit narušený vztah,“ dodal Daniel Dvořák.

V Karlovarském kraji jsou pro oběti domácího násilí centra, na které naleznete kontakt například ZDE.