V chebské nemocnici poděkovali zdravotníkům

V chebské nemocniční kapli se uskutečnilo připomenutí Mezinárodního dne lékařů, který se slaví 1. října. Do kaple proto přišli lékařům i všem zdravotníkům poděkovat za jejich namáhavou práci představitelé místního ekumenického sdružení chebských duchovních, zástupci Hospice Sv. Jiří v Chebu a Farní charity v Chebu.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3781550AIMG_6066

Během krátké akce zaznělo několik skladeb klasické kytary v podání Martina Lindtnera. Pro každého zdravotníka byl připraven drobný dárek a květina. Duchovní poté společně procházeli nemocnicí a přáli zdravotníkům k význačnému dni. Nemocniční kaplan chebské nemocnice otec Metoděj Kout k akci řekl: „Zdravotníci jsou nesmírně vytížení a pod obrovským tlakem. Každý pracovitý zdravotník, který v nemocnici zůstává, si zaslouží poděkování a uznání. Co bychom si ve zdejším kraji bez nemocnice počali? Mnoho z nás si zvyklo považovat fungující nemocnici za samozřejmost, tak tomu ale vůbec není.“

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3781550aIMG_6083

Poděkování zdravotníků podle nemocničního kaplana sice nepřivede nový personál, neovlivní výši platů, zato však tematizuje otázku elementárního vděku, který nám všem bohužel často schází. „Je těžké si představit jinou cennější hodnotu, než je lidské zdraví. Zdravotníci si náš respekt zaslouží a jejich práce si vážíme – právě to jsme se snažili společně vyjádřit,“ dodal otec Metoděj.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3781550AIMG_6009