Na Seebergu se usadili vojáci

Kdo přišel ve čtvrtek na hrad Seeberg, připadal si jako v 17. století. Na nádvoří se usadil regiment vojáků, kteří příchozí seznamovali s bitevní taktikou, výzbrojí i výstrojí a dalšími zajímavostmi. Přítomní, kterých přišlo na šest stovek, mohli také ochutnat nefalšovaný středověký pokrm.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3773721A IMG_5158

V rámci Dnů evropského kulturního dědictví připravilo Městské muzeum Františkovy Lázně na hradě Seeberg  poutavý program spojený s volným vstupem na prohlídku expozic hradu.

Program si připravili „vojáci“ z klubu vojenské historie  Butlers Dragonerregiment. Zájemci se dozvěděli zajímavosti například o výstroji a výzbroji válečníků, bitevní taktikou, ale také o nelehké práci felčara. Ti odvážnější si mohli vystřelit z replik mušket. K ochutnání bylo soté svatého Patrika, které připravovali kuchaři podle dobových receptů. V jídle nechybělo krůtí maso, cibule, jablka, hrušky, červená řepa, brusinky, víno a tajné přísady koření.

Program doplnily ukázky práce řezbáře, dětské dílny, kde si mohli nejen malí návštěvníci vyrobit například vlastní mýdlo.