V Aši se opravují silnice, některé budou uzavřené

Letošní porce středních oprav komunikací se naplno „rozjela“ až v těchto dnech. Opravováno je dohromady několik ulic: Na Háji, Čajkovského, Havlíčkova, Textilní a Příkrá. Zatímco před týdnem se pracovalo jen v Havlíčkově ulici, kde je rekonstruován chodník po jedné straně o délce cca 150 metrů a obnovena zde bude také vozovka, v současné době se práce rozbíhají prakticky na všech úsecích.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Nejsložitější situace je v ulici Na Háji, která se opravuje po celé délce, tedy cca 1000 metrů. Vzhledem k tomu, že se jedná o ulici slepou, budou obyvatelé této ulice ve dvou termínech prakticky odříznuti od okolí.První uzavírka se uskutečnila v pondělí 25. září.

Pokládka nového asfaltu, která je plánována na 2. až 4. října (týká se ulic Na Háji (2. -3. 10.), Textilní, Havlíčkova (4. 10. ev. 5. 10.), přičemž obyvatelé ulic Na Háji a Poděbradova by měli mít ve svých schránkách dopisy s upozorněním na termíny uzavírek.

V režimu celkové uzavírky se pracuje také v ulici Čajkovského, kde se jedná o krátký úsek mezi ulicemi Gustava Geipela a Horská. Uzavírka proto nemá na dopravu v místě skoro žádný vliv.

V ulici Textilní jsou opravovány dva úseky. V přípravě je také část ulice Příkré, kde oprava proběhne u vjezdu na parkoviště a k průmyslovému areálu u sadů Mírů.

Střední oprava komunikace spočívá ve vyrovnání či výměně poškozených obrubníků, odfrézování starého asfaltu a pokládce nového ve vozovkách a výměně rozpadlé dlažby či pokládce nového asfaltu v chodnících.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši