Milovníci vína se sešli na Seebergu

Víno, hudba a dobrá nálada, to byl Festival vína na Seebergu. Návštěvníci mohli ochutnat a zakoupit si vína nejen tuzemská, ale také slovinská, rakouská, Chilská, francouzká nebo italská. Nechyběl ani pestrý doprovodný program.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3764039Milovníci vína se sešli na Seebergu

„K vínu a dobré náladě zahrály kapely různých žánrů – Cimbálová muzika Antonína Stehlíka z Nového Šaldorfu, skupiny Harry Mähren z Františkových Lázní, Kiks Band z Chebu a příjemnou atmosféru jistě doplnila akordeonistka Jana Bezpalcová,“ uvedla dokumentátorka františkolázeňského muzea Petra Polívková.

Ani malí návštěvníci nepřišli zkrátka, organizátoři pro ně připravili poutavou pohádku v podání divadla Kapsa. Pozornost budila pojízdná sklárna Michala Zahradníka, kde si mohli hlavně ti nejmenší vyzkoušet, jak se fouká sklo. Lubomír Žúbora zase přítomným předváděl broušení skla. Pro ty šikovnější bylo připraveno několik výtvarných dílen, kde si mohli zájemci vytvořit hezký šperk, nebo originální svíčku.

Pro hladové bylo nachystáno občerstvení, a to ne ledajaké. Návštěvníci mohli ochutnat třeba šneky, slávky, ale i grilované klobásy. Pro milovníky sladkého byly připraveny křupavé trdelníky, koláče a různé druhy oříšků v karamelu.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3764039Milovníci vína se sešli na Seebergu