Mariánskolázeňská Noc boje se blíží

Již po osmé se mohou příznivci zápasů K-1, MMA a zápasů v Thajském boxu těšit na tradiční mariánskolázeňskou Noc boje – tentokrát s podtitulem Galavečer na ledě. Ani letos nepůjde o výlučně mužskou záležitost, připraveny jsou také tři souboje žen. V sobotu 14. října se mariánskolázeňský zimní stadion změní v zápasnický ring. O tom, jak probíhají přípravy a co vše na návštěvníky čeká, si Živé Chebsko povídalo s organizátorem Jaroslavem Švehlou.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2261447IMG_8187

Co vše návštěvníky Noci boje čeká?

V loňském roce jsme prvně zařadili na startovku i zápasy žen a ty měly u diváků velký úspěch. I letos se mohou diváci těšit minimálně na tři zápasy něžného pohlaví. I když v tomhle případě jde asi slovo „něžné“ stranou. (smích)

Dále pak budou k vidění zápasy v pravidlech K-1, MMA a hlavně zápasy v Thajském boxu. Jsme Thaiboxeři, takže těch bude samozřejmě nejvíc. Celkem se plánuje 12 zápasů. Může se ale stát, že pro zranění v přípravě někdo odstoupí a zápasů bude méně.

Připravili jste nějaké novinky?

Není důvod měnit koncepci Galavečera. Vše šlape jak má. Jediná změna je ta, že jako poslední letos nebude domácí bojovník. Hlavní tečkou bude zápas mezi plzeňskou hvězdou a borcem z Karlovarského kraje.

Lukáš Šimek je několikanásobný mistr ČR, vicemistr Evropy a na MS obsadil v pravidlech K-1 třetí místo. Jeho soupeřem bude Pavel Pilný ze Samurai Fight club Chodov, který má též na svém kontě hezkou bilanci včetně úspěchů v karate a jiných aktivit v bojových sportech. Věříme, že to bude zajímavá podívaná.

Jak dlouho trvá příprava takové akce?

Příprava je dlouhá až šest měsíců. Jenže čím zkušenější jsme, tím víc se ta doba zkracuje, a tím víc bývám nervóznější. Takže, když vše skončí, všem kolem mě se uleví. (smích)

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2261447box na web

Nastoupí na galavečeru také zástupci Mariánských Lázní?

Za Ravána gym budou zápasit tři zástupci. Adéla Stonawská, kterou trénuje Ladislav Kurucz (můj asistent) a ten jí po technické ani po fyzické stránce nešetří. Každý její trénink spolu řešíme osobně a vzhledem k tomu, že jsme s mým asistentem stejně naladěni, má mou plnou důvěru. Věřím, že ji připraví dobře, a co se bude dít mezi provazy, je už jen na ní.

Další ze zástupců je Pavel Kuncl, který dojíždí trénovat až z Lokte. Je to tvrdý bojovník plný úcty a pokory a než vyhrál svůj první zápas, prošel si dlouhou dráhou sbírání zkušeností. Je to člověk s čistou hlavou a nepřipustí si, že by ho měl neúspěch zastavit, ba naopak, posune ho dál. Připravuje se u nás, dal na má slova a trénuje i s klasickými boxery. Tyhle tréninky se nedají nahradit. Jak říkám: „Nejlépe naučí boxovat boxer, loktovat Thaiboxer a boj na zemi Brazilec – zasvěcení vědí. Pavla čeká opět těžký soupeř, tak mu popřejme hodně štěstí. Už jen proto, že v jeho váze do 91kg se nedají soupeři moc vybírat.

Třetím z domácího klubu je Jakub Ježek. Přešel k nám z již neexistujícího klubu RoDo gym Cheb, kde ho trénoval Roman Dostál a udělal z něj skvělého bojovníka. Dnes má na kontě pár vítězných zápasů a věříme, že jeho tvrdost, rvavost a do teď neústupnost v ničem, mu je jen znásobí. Připravuje se tvrdě a pravidelně dojíždí i na kruhové – funkční – tréninky, které dělám v Chebu. Všem ukazuje, že jejich trénink je jen procházka po tělocvičně. Jede stejný trénink jako ostatní jenže několikrát násobně těžší a náročnější než ostatní. Věříme, že to vše přinese nějaké ovoce.

 Z jakých měst přijedou zápasníci?

Praha, Liberec, Karlovy Vary, Chodov, Příbram, Plzeň, Chomutov, Aš …