Rekonstrukce modrého věžáku bude stát miliony

Celkem 56 bytů má vzniknout v bývalé vysokoškolské koleji na chebském sídlišti Spáleniště. Mělo by jít převážně o malometrážní byty. Úprava vnitřku budovy přitom spolkne přibližně deset milionů korun. hdr

„Do konce letošního roku chceme mít hotovou projektovou dokumentaci. Samotné stavební úpravy by měly začít příští rok na jaře,“ řekl starosta města Chebu Antonín Jalovec.Ve vysokoškolské koleji vznikne celkem 56 bytů o velikostech 1 + kk a 2 + kk. Půjde o takzvané startovací byty určené především pro mladé lidi. Město bude mít pod kontrolou, komu budou pronajímány.“Rozhodně nedopustíme, aby zde bydleli podobní lidé jako v soukromém objektu v Hálkově ulici. O modrý věžák měly velký zájem také firmy z průmyslového parku, které zde chtěly ubytovat mimochebské pracovníky. Rovněž tento záměr jsme odmítli,“ podotkl starosta.

Během přestavby věžáku přijde také na řadu doplnění parkovacích míst. U věžového domu by jich mělo vzniknout celkem 16.

„Už máme vytipováno několik ploch, kde by to mělo být poměrně jednoduché. Jedno z míst je v sousedství Riegrových sadů,“ informoval chebský starosta.

Prázdnou devítipatrovou budovu bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity v loňském roce za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici.

VID