Hoopers je sport, který mohou provozovat i štěňata

Kopaninach působí psí spolek s názvem Psí škola Kopaniny, věnuje se nejen agility,ale i poslušnosti,výcviku štěňat a od nedávna také pro hoopers. To je nový sport a získává si stále více zájemců. Tuto zábavu mohou provozovat štěňata i starší nebo méně pohybliví psi, pro které není agility vhodné.WWW psi 1

Průkopnicí v tomto oboru se na Chebsku stala Dagmar Tabery, která hoopers začala v nedávné době vyučovat v psí škole v Kopaninách. Tréninky se rozjedou naplno přibližně v polovině září. Je to nová aktivita, která do České republiky přišla z Ameriky a postupně se rozšiřuje po Evropě. „V Česku se teprve tvoří pravidla podle holandské školy a vzniká zde klub. Psovod se pohybuje po dráze s pejskem. U nás v Kopaninách budu vyučovat oba typy školy, holandská i americká. Tento sport byl do ČR zatažen před necelými dvěma lety a oficiální závody ještě neprobíhají. Plánují se příští rok,“ uvedla cvičitelka.

V hoopers se neskáče přes překážky, ale přebíhají se, takže pejsek je tlapkami stále na zemi. Je to sport, kladoucí na psy určité psychické i fyzické požadavky, ovšem překážky jsou koncipovány zcela bezpečně a s ohledem na minimální nároky na pohybový aparát psa. Je to také vhodná aktivita pro štěňata, která smí provozovat agility sport až od 18 měsíců, a to kvůli vývinu kloubů a kostry. Pro ně je hoopers vynikající základ pro budoucí agi. Tento sport není náročný ani pro psovody, kteří stojí v daném okruhu 3×3 metry a svého psa navádí na překážky, takže i starší chovatelé si mohou tenhle sport naplno vychutnat.

Termíny tréninků budou upřesněny na stránkách Psí školy Kopaniny a na fb stránkách Dagmar Nancy Avokan

https://www.facebook.com/groups/1374863089441333/?fref=ts

https://www.facebook.com/dagmar.tabery?fref=tsWWW psi 2