Muže zasáhl v Tršnicích elektrický výboj troleje

Neuplynuly ani dva měsíce od tragické události, při které zasáhl elektrický proud dvacetiletou dívku v Citicích, a včera vyjížděli záchranáři k podobnému případu. Tentokrát do Tršnic k popálenému mladíkovi. Ten byl s těžkými zraněními transportován do popáleninového centra.IMG_8871-Policie-na-stránky

„Skupinka vodáků přijela 22. srpna kolem 23. hodiny vlakem do kempu. Zanedlouho zjistili, že jim jeden kamarád chybí a vydali se ho hledat. Ztracený kamarád se našel, ale bohužel jeden z hledajících z dosud nezjištěného důvodu vylezl o půlnoci na odstavený vagón na nádraží. Pětadvacetiletý mladík vystoupal po žebříku vagonu nahoru, kde vznikl elektrický výboj troleje a zasáhl ho. S velmi vážným zraněním byl leteckou službou transportován do popáleninového centra,“ popsala případ Kateřina Böhmová, policejní mluvčí.

Policisté proto opět varují: jakýkoliv pohyb nepovolaných osob v kolejišti je zakázaný. Hazardování s vlastním životem, v podobě lezení na vagóny, může skončit vážným zraněním. Trolejové vedení je stále pod napětím a nezáleží na tom, zda jsou vagóny odstaveny na seřadišti nebo zapřaženy za lokomotivou v pohybu. Výboj elektrického proudu z troleje může člověka zasáhnout na větší vzdálenost, a to i několika metrů. Úrazy způsobené elektrickým proudem jsou velmi bolestivé a často s vážnými trvalými následky. Takovéto neuvážené chování, může skončit i smrtí člověka.