Na Valdštejnských slavnostech nebudou chybět historická řemesla

 

Zájemci o historická řemesla si na blížících se Valdštejnských slavnostech (25. a 26. 8.) přijdou na své. V dolní části náměstí bude středověká vesnička. Tady budou moci návštěvníci nahlédnout pod ruce šikovným řemeslníkům. Ti odvážnější si budou moci některé činnosti také sami vyzkoušet.

Fotografie z letošních řemesel na statku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/27213A IMG_039318

Ve středověké vesničce bude k vidění práce například kováře, řezbáře, přadleny, tkadleny. Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet odlévání cínu. Některé z výrobků si návštěvníci mohou zakoupit.

„Dále si lidé budou si moci prohlédnout nástroje a pomůcky, které používali ranhojiči a lidoví lékaři vrcholného středověku, a budou i svědky jednoho menšího chirurgického zákroku… Zabavit se pak budou moci i u renesančních karetních nebo deskových her, a posilnit se na další zážitky v polní historické kuchyni – ta nabídne malé ukázky jídel  našich předků,“ vysvětlila Vendula Aubrechtová, jedna z organizátorek a členka Řemesel na statku.

Především dámy budou moci obdivovat i zakoupit šperky zhotovené unikátní frivolitkovou technikou (jde vlastně o speciální   způsob  velmi jemného tkaní a zdobení korálky, připomíná krajku), která pochází z Valdštejnovy doby, tedy ze 17. století.  První zájemce vesnička přivítá již v pátek odpoledne. Otevřeno bude po celou sobotu od 10 do 18 hodin.

Fotografie z letošních řemesel na statku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/27213

Nová Ves se stala o víkendu centrem historických řemesel