Skalenským kostelem zněla Malá noční hudba

V neo-barokním kostele sv. Jana Křtitele ve Skalné se uskutečnil další z koncertů na jeho záchranu v rámci projektu č. 92. Tentokráte to byl komorní koncert vážné hudby s názvem „Malá noční hudba“ v podání smyčcového kvinteta Chursächsische Philharmonie z německého Bad Elsteru.  Kdo koncert nestihl, bude mít další možnost v sobotu 12. srpna od 17 hodin.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3474578Skalenským kostelem zněla Malá noční hudba

Název „Malá noční hudba“ se nejčastěji používá jako označení skladby „Serenáda č. 13 G-dur“ od W. A. Mozarta, kterou Mozart složil pro smyčcové kvarteto a kontrabas a která se po jeho smrti proslavila po celém světě. Umělci ve složení 2 housle – Peter Kostadinov a Stefan Büchner, viola – Beate Erler, violoncello – Georg Stahl a kontrabas – Bohumil Polívka, vystupovali v dobových kostýmech s bílými parukami z Mozartovy doby. Kromě „Malé noční hudby“ kostelem zněly i tyto skladby: R. Wagner: Předehra k opeře „Mistři pěvci norimberští“, A. Piazzolla: Melodia en La Menor, E. Toselli: Serenáda op. 6 č. 1 „Rimpatio“, G. P. Telemann: Suita „Don Quichotte“, G. Verdi: Sbor cikánů z opery „Trubadúr“ a další. Posluchačům se koncert natolik líbil, že si vytleskali přídavek, kterým byla známá árie „Trinklied“ z Verdiho opery „La Traviata“.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3474578Skalenským kostelem zněla Malá noční hudba

Kdo tento koncert z jakéhokoliv důvodu nenavštívil, má ještě možnost komorní soubor Chursächsische Philharmonie slyšet na dalším z řady koncertů na záchranu kostela ve Skalné, a to 12. srpna 2017 od 17 hodin, tentokráte v programu s názvem „Sen noci svatojánské“, kde si budete moci vyslechnout skladby H. Purcella, F. Mendelssohna-Bartholdyho, G. Verdiho, B. Brittena a dalších velikánů vážné hudby.

Bohumil Polívka