Služební pes War pomohl zachránit lidský život

Na policii zavolala bývalá přítelkyně sebevraždě šestatřicetiletého muže, který si chtěl vzít život.  A protože byl později jeho telefon hluchý, bylo možné, že svůj záměr uskuteční. Sebevraždou navíc vyhrožoval i v minulosti. Podle sdělení ženy se měl muž pohybovat v okolí Mariánských Lázní, nejspíše u nějaké vyhlídky. Policisté prohledali okolí, ale bezvýsledně, proto byl přivolán psovod se služebním psem Warem. Pátrání mělo šťastný konec. Muž byl nalezen živý.ž pes War na web

„Podle sdělení ženy odešel do okolí Mariánských Lázní a mohl se nacházet u nějaké vyhlídky.
Policisté ihned začali po muži pátrat, nejdříve v místě jeho bydliště, pak rozšířili pátrání na všechna možná místa, kde by se mohl nalézat,“ uvedla Zdena Papežová, policejní mluvčí. Policejní hlídky pátraly na turistických cestách, u vyhlídek, prošly lesní cesty, restaurace, bary, herny, park u nemocnice, Antoníčkův pramen, Luna park, bývalý pension Nimrod, okolí Farské kyselky, pátraly i v obci Prameny. Prohledaly okolí vyhlídky U Ticha, rozhledny Hamelika, hotelu Krakonoš, ale muže nemohly nalézt.  Muž nebyl k nalezení ani na místech jako jsou Skláře, Martinov, Vlkovice, Stavební mlýn, Hamrníky, Lido, Chotěnov, Vyhlídka na Okružní, Podhora, Zádub, Závišín. I na těchto místech bylo šetření bez výsledku.
Na místo byl vyžádán psovod se služebním psem Warem. „Pes War zachytil stopu a vedl psovoda až k vzrostlému stromu asi deset metrů od pěšiny spojující silnici a rozhlednu Hamelika.  Ve výšce přibližně pěti metrů seděl muž, který měl kolem krku provaz,“ popsala mluvčí. „Psovod navázal s mužem kontakt a začal se s ním bavit. Muž sedící na stromě se rozpovídal o svých problémech, postupně se pak bavil i s dalšími policisty, kteří na místo dojeli. Policisté muže přemlouvali a snažili se, aby muž od sebevraždy upustil. Po nějaké době své rozhodnutí skončit se životem přehodnotil, schoval lano do batohu a ze stromu na zem slezl dobrovolně. V půl osmé večer, za necelé dvě hodiny po oznámení, muž následoval policisty na  oddělení,“ doplnila mluvčí.
Díky rychlé a výborné práci policistů a služebního psa Wara, který se vyznamenal, byl zachráněn lidský život.

Foto: Policie ČR