Na Seebergu se odehraje další z tragédií Williama Shakespeara. Tentokrát  Othello

Hradní nádvoří na hradě Seeberg bude svědkem slavné tragédie.  Stejně jako v loňském roce rozehrají herci z divadelního spolku Kašpar další z tragédií Williama Shakespeara, tentokrát to bude „Othello“. Divadelní hru mohou diváci spatřit ve dnech 25. až 27. července, vždy od 21 hodin. Ten, kdo odpoví správně na soutěžní otázku a bude vylosován, může se těšit na dvě volné vstupenky na čtvrteční představení.

Foto z loňského představení zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/1848674ž othello

Originální jeviště dotvářené renesančním podloubím nabídne divadelní zážitek z bezprostřední blízkosti. Uprostřed sevřeného nádvoří s jedinečnou atmosférou se tak sami diváci stanou součástí Shakespearova příběhu, ve kterém si zahrají herecké hvězdy jako Jan Potměšil, Adrian Jastraban nebo Tereza Rumlová.

Cena vstupenky: 440,- Kč

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji na pokladně muzea ve Františkových Lázních nebo na pokladně hradu Seeberg. Možná je také on-line rezervace na webových stránkách www.muzueumfl.cz.

Na všechny představení je zajištěna autobusová doprava zdarma – ve 20:00 ze zastávky Městské sady.

Soutěžní otázka: Jaká je návštěvní doba na hradě Seeberg v červenci a srpnu?

Odpovědi pište do 20.00 24. července na: redakce@zivechebsko.cz

Výherce zveřejníme na stránkách Živého Chebska

Maur a Desdemona. Láska je vášeň… a ti dva se tolik milovali!

Othello jednoznačně patří k Shakespearovým vrcholným tragédiím a nejen díky tomu má i v Čechách velmi dlouhou a bohatou inscenační tradici. Záznam o úplně prvním uvedení Othella v Čechách je z roku 1842, kdy byla 29. května ve Stavovském divadle premiérována inscenace v překladu Jakuba Malého. Od té doby se tato tragédie na českých jevištích objevila bezpočtukrát.

Černobílé foto: Divadelní spolek Kašpar