Na Mezinárodním festivalu kresleného humoru padly dva rekordy

Autoři ze 42 zemí světa, více než 600 vtipů a dva rekordy, to je bilance již druhého Mezinárodního festivalu kresleného humoru. Akce začala v pondělí 10. a trvala do soboty 15. července. Po celý týden měli nejen místní, ale také lázeňští hosté i návštěvníci města možnost na Národní třídě zhlédnout výstavu kreslených vtipů a hlasovat o ten podle nich nejlepší. V pátek i sobotu byl připravený pestrý program plný hudby a zábavy.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3397137Na Mezinárodním festivalu kresleného humoru padly dva rekordy

Podle organizátora akce, výtvarníka a ilustrátora Mirka Vostrého vše vyšlo bez problémů. „Rekord, kdy na třímetrovou 3D lahev výtvarníci hromadně nakreslili největší vtip, se rovněž zdařil a dokonce jsme nečekaně získali rekordy dva. Hlavní rozhodčí totiž zjistil, že neregistrují žádnou podobnou výstavu, kde by se zúčastnili autoři ze 42 zemí světa. Takže krom pokreslené lahve máme rekord i v tom, že máme výstavu s největším zastoupení států,“ vysvětlil výtvarník. Většina kreslířů byla v pátek a sobotu k dispozici návštěvníkům, kterým ochotně odpovídali na jejich dotazy a na památku se jim podepisovali. Ani nepříznivé počasí nepřekazilo koncerty, které se pořádaly v altánu u Františka. Zazpívat přijel například Martin Maxa, Kroky Michala Davida revival a Ondřej Hejma se Žlutým psem.

„Jsem rád, že Františkovy Lázně ožily nejen hosty, ale hlavně místními. Velký úspěch vidím také v nárůstu počtu účastníků i v počtu zúčastněných zemí. Třetí ročník zkusíme ještě vylepšit a snad i diváky něčím překvapit,“ řekl františkolázeňský starosta Jan Kuchař.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3397137Na Mezinárodním festivalu kresleného humoru padly dva rekordy

ž cert 2

ž cert 1