Spor dvou zaměstnanců v karlovarské nemocnici skončil střelbou

Zřejmě nevyřízené účty dvou mužů stály za noční střelbou v minulém týdnu nemocnici v Karlových Varech. Napřed se hádali, a když došla slova, vytáhl třiatřicetiletý muž revolver a začal střílet. Z události si odnesl pětadvacetiletý muž lehčí zranění. Útočníkovi to však nestačilo a začal postřelenému vyhrožovat v sms zprávách. Po střelci bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Dlouho neutíkal, ve středu byl dopaden. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až čtyři roky za mřížemi.IMG_8869a-na-web

„V neděli dne 9. července přišel v nočních hodinách do zdravotnického zařízení v Karlových Varech třiatřicetiletý muž, který zde pracuje. Vešel do místnosti pro zaměstnance, kde se v té době mimo jiné nacházel i pětadvacetiletý zaměstnanec, se kterým měl zřejmě nevyřízené účty. Toho měl nejprve slovně napadnout a poté vyndal flobertový revolver a po poškozeném vystřelil směrem na dolní končetiny,“ uvedla Zuzana Týřová, policejní mluvčí. Poté odešel z místa pryč. Poškozenému muži způsobil lehčí zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Následně, o pár hodin, později zaslal postřelenému muži několik výhružných sms zpráv, ve kterých mimo jiné vyhrožoval fyzickou likvidací jemu i zdravotnickému personálu.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví a vydírání. V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, již v minulosti se dopustil násilné trestné činnosti jako například loupeže či vydírání. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci na obviněného muže podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby.