Policisté zachránili muži život

Ašští policisté dostali oznámení o tom, že se v místním parku chce oběsit muž. Přijeli právě včas. Už měl okolo krku utažený provaz a nemohl dýchat. Policisté ani chvilku neváhali a nešťastníka ze smyčky osvobodili. Osmatřicetiletý muž policistům prozradil, že to nebyl jeho první pokus o sebevraždu. Oběsit se chtěl kvůli neshodám v rodině. U muže bylo zjištěno orientační zkouškou, že je pod vlivem návykové látky.Policie-ill-malé-na-web

„Policejní hlídka v době příjezdu na místo uviděla stojícího muže vzdáleného padesát metrů od nich. Ten se však uvolnil, jako by chtěl spadnout na zem a policisté si všimli, že zůstal viset za krk na stromě. Policisté běželi k muži, který se právě pokusil oběsit. Všimli si, že muž má kolem krku pevně utažený provaz přivázaný k větvi stromu. Provaz byl pevně napnutý a muž chrčel vlivem utažení smyčky,“ vysvětlil Daniel Dvořák, policejní mluvčí.

Jeden z policistů muže chytil kolem trupu a tlačil ho směrem proti provazu, aby uvolnil jeho tah. Druhý policista okamžitě odřízl provaz a poté mu uvolnili dýchací cesty. Policisté na místo přivolali lékaře a do jeho příjezdu muže uklidňovali a kontrolovali jeho životní funkce.

Muž byl převezen na ošetření do nemocnice v Chebu.