Koncertem Darji Kuncové a Revival Swing Bandu Praha skončily letošní Jazzové lázně

Letošní festival Jazzové lázně byl věnován předním českým jazzovým zpěvačkám. Během sedmi dnů se divákům představily jazzmanky Jana Goliánová,  Dana Šimíčková, Taťána Roskovcová, Marta Marinová, Jana Sedláčková, Jitka Vrbová a Darja Kuncová se svými kapelami.A IMG_8186 na web

Poslední den Jazzových Lázní patřil Darje Kuncové a Revival Swing Bandu Praha.

Revival Swing Band Praha

RSB založil Antonín Šilhavý v roce 1979. Obsazení se od té doby několikrát změnilo, jen dva členové jsou v kapele od samého začátku: Kapelník a trumpetista Antonín Šilhavý a jeho žena  klavíristka Jaroslava – žákyně Rudolfa Rokla. Seznámili se za dob studií na Konzervatoři Jaroslava Ježka.

Orchestr  Revival Swing Band   je složen  z  vynikajících profesionálních muzikantů:

Trumpetista a leader kapely Antonín Šilhavý, absolvent Konzervatoře J. Ježka, založil kapelu Revival Swing Band roku 1979. Navázal tak na tradice kapely Revival Jazz Bandu jehož byl členem. Klavíristka  Jaroslava Šilhavá  absolventka Konzervatoře Jaroslava Ježka, žákyně Valentiny Kameníkové a Rudolfa Rokla. Má  přezdívku „Česká královna boogie-woogie “. Saxofonistu, flétnistu a hráče na akordeon Tomáše Křemenáka uslyšíme i v orchestru Felixe Slováčka a v Moondance orchestru Martina Kumžáka, který doprovází Star Dance. Bubeník Ivan Smažík je profesorem pražské Ježkovy konzervatoře, ale můžeme ho slyšet a vidět i na prknech Národního divadla. Spatříme ho i na televizní obrazovce v pořadech s bývalým Orchestrem Českého rozhlasu a televize.  Kontrabasista  František Raba patří k tomu nejlepšímu, co česká hudební scéna v současné době nabízí. Tento  úžasný muzikant a  showman  doprovází Karla Gotta, je též členem orchestru Golem a dalších jiných seskupení. S  Revival Swing Bandem spolupracuje jedna z nejlepších  současných  českých jazzových zpěvaček, pokračovatelka stylu Evy Olmerové  – charismatická a sympatická Darja Kuncová. 

Revival Swing Band  Praha vystupoval na více než 40 mezinárodních jazzových festivalech, v mnoha jazz klubech a na dalších akcích po celé Evropě.