Karlovarská dvojčata ovládla triatlonový závod žáků na Olympiádě dětí a mládeže v Brně

Na Brněnské přehradě se v neděli v poledne rozdělovaly jedny z prvních sad medailí v triatlonu. Kategorii žáků opanovali závodníci a závodnice z Karlovarského kraje a to dokonce dvojčata z triatlonové rodiny Juránků. Mezi dívkami zvítězila Heidi, v chlapcích její bratr Lukáš.

Foto: archiv organizátorůOlympiada Brno

Závodilo se na tratích, na nichž se v Brně pravidelně jezdí závody Českého i Evropského poháru. Žáci v dimenzích 0,375 km plavání, 10 km jízdy na kole a 2,5 km běh. Suverénně vyhrál Lukáš Juránek, který druhému v cíli Jakubu Hrdličkovi nadělil více než půl minuty.

Mezi děvčaty kralovala Heidi Juránková, která vděčí za svůj triatlonový triumf především výbornému běhu, v němž za sebe dostala druhou v celkovém pořadí Karolínu Bedrníkovou ze Středočeského kraje. Bronzovou radost udělala svému trenérovi Tomáši Kočařovi, legendě českého triatlonu, celkově třetí Šárka Půstová.

Krátce po poledni se na trať ve dvojnásobné dimenzi dostali dorostenci. Zvítězil Jihočech Matyáš Pospíšil s více než minutovým náskokem před zlínským Radimem Grebíkem a Tomášem Křížem z Vysočiny. Dívčí kategorii dorostenců ovládl domácí talent Alžběta Hrušková, která se prezentovala vyrovnanými výkony ve všech třech disciplínách tohoto náročného trojboje. Před dvěma lety obsadila ještě v kategorii žákyň druhé místo. Triumf pořadatelského kraje dokonala Lucie Kučerová, která zaostala o více než tři minuty. Třetí příčka patří liberecké Natálii Bělinové.