Turisté si vyšlápnou na Zelenou Horu

Turistické infocentrum města Chebu, Klub českých turistů, odbor Union Cheb a Dům dětí a mládeže Sova zvou turisty, cyklisty a rodiče s dětmi na tradiční Turistický den u Bismarckovy rozhledny, jehož 12. ročník se uskuteční v sobotu 24. června.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Zelené hoře u rozhledny, kam mohou dorazit z různých směrů, jsou účastníci očekáváni v době od 14 do 17 hodin.

Rodiny jistě rády využijí pětikilometrovou soutěžní trasu Domu dětí a mládeže Sova. Startovat se bude od 13 hodin od železničního viaduktu naproti bývalé restauraci Myslivna. Trasa bude vedena lesem a vyznačena fáborky. Cestou bude na děti čekat řada úkolů, za jejichž splnění dostanou sladkou odměnu.

Na Zelenou horu si turisté mohou vyšlápnout také z chebského náměstí, a to po zhruba šestikilometrovém úseku zelené turistické značky. Využít lze také trasu po žluté turistické značce, která začíná na hrázi přehrady Skalka. Kdo půjde k hrázi Skalky z chebského náměstí, urazí až k rozhledně celkem osm kilometrů.

V cíli obdrží každý účastník pamětní list a špekáčky k opečení. K prodeji zde budou turistické suvenýry vztahující se k rozhledně, včetně turistických vizitek.

Kromě tradičního opékání špekáčků, soutěží pro děti, pamětních listů, turistických suvenýrů a rozhledů z věže Vás vůbec poprvé čeká představení loutkoherců z Hradce Králové, tedy města, které tvoří společně s Chebem a dalšími městy Českou inspiraci. Na programu je pohádka Jak šel Honza do světa. Dobrodružství Honzy, který umí dodržet slovo a nakonec přemůže nejen svůj strach, mohou malí i velcí sledovat v divadélku pod věží od 14.30 hodin.

Pavel Sýkora