V pátek začíná Františkolázeňské léto

První ročník multižánrového festivalu „Františkolázeňské léto – dny česko-německého přátelství“ nabídne v pátek i sobotu program plný hudby, soutěží i vystoupení se zvířaty. Zájemci se mohou těšit například na lidovou i moderní hudbu v podání dětí z dětského sboru nebo profesionálních zpěváků z Čech i Německa.A IMG_0899 na web

Festival nabídne v pátek od 18.30 hodin v altánu u Františkova pramene vystoupení známých muzikálových zpěváků, dětský sbor Dolce Cantus při ZUŠ Cheb, pianistku Lucie Markovou a folkové zpěváky Terezu a Dana Švecovi.

V sobotu se program přesune na multifunkční hřiště ve Františkových Lázních, kde budou připravena dvě pohádková vystoupení, která odehrají děti z dramatického souboru ZUŠ Cheb. Dále budou pro děti připravené soutěže, taneční vystoupení se psem a koněm.  „Od 14 hodin bude možnost zdarma se svézt na našich koních a ponících. V 15 hodin ukážu vystoupení se psem – dogdancing, o hodinu později předvedu ukázku výcviku koně, cirkusové kousky,“ informovala Michaela Kunová z Ranče U Fleků.

Večer si na stejném místě na své přijdou posluchači blues-rocku a punkenrollu. Od 18.30 hodin vystoupí německá kapela Bluesgewehr, po ní místní kapely Quo Vadis a Humbuk.

„Akci pořádáme jednak pro radost a jednak chceme oživit a podpořit kulturní život místních obyvatel.

Vstupné bude dobrovolné a jeho výtěžek bude věnován do Hospice Sv. Jiří v Chebu,“ uvedla předsedkyně spolku Actionis, z.s. Simona Havlíčková.františkolázeňské léto