Milovníci traktorů se sjeli v sobotu do Skalné

Na osm desítek historických i těch novějších traktorů se sjelo v sobotu do Skalné. Konal se zde už jedenáctý Sraz starých traktorů. Akci pořádal Traktor klubu Luby-Skalná ve spolupráci se spřátelenými kluby z Německa.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3210634Milovníci traktorů se sjeli v sobotu do Skalné

K vidění toho bylo běhen celé soboty opravdu hodně. Kromě samotné přehlídky traktorů připravili organizátoři pestrý program, ve kterém nechyběla například ukázka canisterapie, kterou se svými psy leonbergry předvedl chovatel Stránský. Přítomní si mohli také prohlédnout výstavu drobného zvířectva.  Ani letos nezapomněli organizátoři na občerstvení. Každý si vybral podle své chuti. Nechyběly ani vyhlášené bramboráky nebo sladké buchty a koláče.Milovníci traktorů se sjeli v sobotu do Skalné

V muzeu zemědělské techniky si mohli příchozí prohlédnout stroje, z nichž ty nejstarší pocházejí z počátku 20. století. „V expozici je výstava nářadí zemědělského, pivovarnického, řeznického až po vybavení domácnosti na venkově ze 40 až 60 let. Pocházejí převážně z českého venkova,“ uvedl Martin Sandner, člen klubu. „Zájemci mají možnost vidět stroje, které sloužily ke zpracování obilí, od starých mlátiček, hnaných stabilními motory, sekačkou obilí za koňský povoz až po kombajn Class kolumbus z 60 let,“ doplnil. Spodní část muzea je věnována motocyklům a šlapacím kolům z 50. let 20. století. Motorky a mopedy jsou převážně československé výroby Jawa a Čz Strakonice. Nechybí ani motocykly z bývalé NDR (Simson swable a MZ). Stabilně je v muzeu k vidění cca 25 – 30 traktorů.

Podle Martina Sandnera byl nejstarším traktorem na srazu Svoboda majitele Ládi Miguli.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3210634Milovníci traktorů se sjeli v sobotu do Skalné