Fotožurnalistický workshop Okolo konventu se blíží

Všichni zájemci o fotografování by měli zbystřit. Blíží se fotožurnalistický workshop v klášteře Teplá a místa pomalu ubývají. Akce je určená pro úplné začátečníky až po ty mírně pokročilé, kteří si chtějí vyzkoušet, co obnáší práce fotoreportéra. Zájemci se mohou hlásit do 17. června.Pavlovic

„Fotografové rádi vyprávějí příběhy. Obraz zachycující zlomek vteřiny se snadno stane odrazem celé události. Někdy je ale zapotřebí nejen zachytit obraz, ale dodat i kontext, a to vše předat v rámci fotoreportáže pozornému čtenáři,“ uvedl organizátor akce Josef Pavlovic. Zájemci se mohou hlásit do 17. června zde: www.josefpavlovic.cz/fotokurz

Náplní kurzu, který se uskuteční v sobotu 24. června, je vyzkoušet si práci fotoreportéra, jak pohotově zacházet s fotoaparátem a dozvědět se, jak se vede rozhovor. Účastníci nafotí a napíší skutečnou reportáž, která bude publikována.

„Hroznatova akademie v Klášteře Teplá připravila akci Okolo konventu, jejíž součástí bude bohatý kulturní program a zajímavé výstavy. Naším cílem bude připravit fotoreportáž právě z této akce,“ sdělil Josef Pavlovic.

Harmonogram workshopu:

10:00 – 10:45 prohlídka Hroznatovy akademie

10:45 – 11:30 seznámení se s prací fotoreportéra

11:30 – 16:00 práce na reportážích (celková reportáž, rozhovory s pořadateli, návštěvníky, vystavujícími)

S sebou:

fotoaparát

notebook a čtečku karet k fotoaparátu

doporučen je také smartphone

Cena fotokurzu 600 Kč

(součástí ceny je prohlídka Hroznatovy akademie, zaškolení do práce fotoreportéra a novinářský zápisník, který pomůže udržet všechny poznámky z rozhovoru na jednom místě)

Pokud nemáte notebook, bude jeden dispozici k zapůjčení.