Ferdinandův pramen bude hostit první mariánskolázeňskou PechaKucha Night pod širým nebem

Mariánskolázeňský spolek švihák se tentokrát rozhodl uspořádat oblíbený večer prezentací PechaKucha Night pod širým nebem. Letošní druhá PechaKucha Night, celkem již čtrnáctá v pořadí, se uskuteční v parku v blízkosti Ferdinandova pramene. Promítat se bude na nafukovací mobilní plátno o rozměru 10 x 5 m, které dodá Biograf Láska. Součástí večera prezentací bývá pravidelně i afterparty. Kolonádu Ferdinadova pramene rozhýbe DJ Ahanz z Radia 1 a celkový dojem z večera podtrhne vizuální zážitek, o který se postarají Trippl Krippl VJs. Akce se uskuteční v sobotu 17. června od 20.20 hodin.pepa kucha

Foto: Archiv pořadatelů

Pozvání spolku švihák opět přijalo několik velmi zajímavých osobností. Jejich úkolem bude v časovém limitu 400 vteřin seznámit publikum se svými projekty, nápady, vizemi, prací…

Již podruhé zavítá do Mariánských Lázní velmi populární tvůrce pořadů na TV Stream Janek Rubeš, tentokrát nebude hovořit o svém boji s podvodníky, ale o svém novém pořadu Honest Guide.

O práci svých prarodičů manželů Machoninových pohovoří Marie a Jan Kordovští, kteří v rámci iniciativy Respekt Madam hájí dílo těchto výjimečných architektů. Mezi jejich projekty patří například hotel Thermal. Dále se můžete těšit na fotografa a koordinátora vládní organizace Hate Free Lukáše Houdka, hudebního publicistu Jardu Konáše, filmového kritika Kamila Filu, výtvarníka Jaroslava Bejvla, malířku Terezu Damcovou a architekta Milana Šušku. Tereza Adámková představí filmovou dílnu pro seniory spolku Inventura, kterou vede, a Kateřina Fišarová diváky seznámí s festivalem Tanec Praha. Z velmi vzdáleného Šumperka dorazí zástupci Šumperského okrašlovacího spolku, který je vzájemnou podporou a motivací pro spolek švihák.

„Jsme si vědomi velkého rizika, které podstupujeme organizací akce open air ve městě, kde je jeden z největších srážkových průměrů v republice. Proto jsme připraveni i na nejhorší, pokud bude pršet, akce se uskuteční přímo v kolonádě Ferdinandova pramene. Začátek jsme vypsali jako vždy ve 20.20 hodin, ale s projekcemi začneme až tak kolem půl desáté. Dříve se venku promítat nedá,“ uvedla Markéta Monsportová ze spolku švihák.

Vstupné na celou akci 150 Kč.