Vážná nehoda zkomplikovala provoz mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem

V sobotu večer vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem, kde došlo k čelní srážce dvou vozidel. Jeden z řidičů byl s těžkým zrněním transportován vrtulníkem do nemocnice. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnutá na částku více než 200 tisíc korun.

„V době příjezdu hasičů na místo byl jeden z řidičů zaklíněný v havarovaném autě, hasiči jej museli vyprosit. Lékař záchranné služby rozhodl o leteckém transportu, hasiči tak přímo u nehody připravili prostor pro přistání vrtulníku,“ uvedl Martin Kasal, mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

„Osobní vozidlo, které řídil jednadvacetiletý muž z Chebska, v levotočivé zatáčce přejelo do protisměru. Poté došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem. Po střetu jedno z vozidel skončilo mimo vozovku a převrátilo se na střechu,“ sdělil Daniel Dvořák, policejní mluvčí.

Druhé auto narazilo do stromu, od kterého se odrazilo a skončilo na poli.

Podle mluvčího se nehoda stále vyšetřuje, protože mají policisté podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.