Město Mariánské Lázně se 24hodinové pohotovosti nevzdává

Kvalitní lékařská péče je důležitý faktor pro obyvatele i návštěvníky města. A zvlášť, když jsou tím městem lázně. Zastupitelé minulý měsíc schválili úhradu za fungování pohotovosti během prvního pololetí letošního roku. To však neznamená, že by se město vzdalo šance na čtyřiadvacetihodinovou pohotovost.marianske-lazne-nemocnice-zavoral

„Zastupitelé schválili již v průběhu první poloviny roku 500 tisíc korun na fungování pohotovosti v mariánskolázeňské nemocnici, v květnu pak odhlasovali dalších 1, 6 milionu korun,“ informoval starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák. Pohotovost v Mariánských Lázních funguje ve všední dny od 16 do 21 hodin a o víkendech a svátcích od 9 do 21 hodin. „Mariánské Lázně ale potřebují čtyřiadvacetihodinovou pohotovost, a proto budu v jednáních pokračovat,“ potvrdil starosta.

Mariánské Lázně začaly o zajištění lékařské pohotovosti intenzivně jednat před dvěma lety a především díky aktivitě starosty města zahájila 1. března 2016 v místní nemocnici svůj provoz. Pro letošní rok se mu podařilo zajistit příspěvek z Plzeňského kraje a Karlovarského kraje ve výši 2,4 milionu korun. Spolu s příspěvkem města odsouhlaseným zastupitelstvem tak bude lékařská pohotovost disponovat částkou 4,4 milionu korun.