Na zámku Kynžvart chystají jarmark

Sobota se na zámku Kynžvart ponese ve slavnostním duchu. Uskuteční se zde Zámecký jarmark a poutní mše svatá. Připraven bude také pestrý doprovodný program, ve kterém nebude chybět například ukázka sokolníků, vystoupení souboru Marjánek nebo mobilní planetárium.kynžvart 3 na web

Správa státního zámku Kynžvart pořádá v sobotu 10. června Zámecký jarmark a poutní mši svatou, největší kulturní akci, která se letos na zámku koná. Jako obvykle je zajištěna možnost nákupu různorodých suvenýrů a tradičných výrobků nebo i různých dobrot a občerstvení.

„Oproti minulým ročníkům bude letošní jarmak doprovázet pestrý kulturní a zábavný program. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení hudebníků ze Základní umělecké školy Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních nebo folklorního souboru Marjánek. Zajímavým ozvláštněním bude i sokolnická ukázka dravců s výkladem od odborníků z pražského občanského sdružení Penthea,“ informoval Štefan Brštiak, referent pro styk s veřejností Správy státního zámku Kynžvart.

Pro děti jsou připraveny krásné hrané pohádky v podání divadla Pruhované panenky a tvořivá dílna, kde si mohou vyrobit svůj vlastní rodinný erb. Velkou novinkou bude i pozoruhodná atrakce pro milovníky vesmírných tajů a záhad. Během celé akce bude možnost navštívit mobilní planetárium, kde se budou promítat dokumentární a naučné filmy o vesmíru a astronomii. Laici i odborníci si zde přijdou na své. Vrcholem celé akce bude, jako pokaždé, poutní mše svatá v nádherné zámecké kapli sv. Antonína z Padovy.Kynžvart 1 na web

Během celého jarmarku budou probíhat prohlídky obou zámeckých návštěvních okruhů, Zámeckých interiérů Metternichů i Muzea a slavného kabinetu kuriozit. Jelikož se zámek Kynžvart účastní i akce Víkendu otevřených zahrad, tak ke klasickým prohlídkovým okruhům přibude nově i okruh Pod korunami stromů. Zde si návštěvníci během komentované prohlídky mohou prohlédnout pamětihodnosti i přírodní krásy kynžvartského zámeckého parku. Pro nejmenší návštěvníky budou navíc připraveny i dětské prohlídky v podání zámecké princezny nebo dokonce i Bílé paní.

 

Program:

09:00 zahájení prodeje vstupenek

10:00 vystoupení flétnistů ZUŠ Mariánské Lázně

10:30 vystoupení sokolníků Penthea

11:30 O neposlušných kůzlátkách

divadlo Pruhované panenky

12:40 vystoupení flétnistů ZUŠ Mariánské Lázně

13:25 vystoupení kytaristů ZUŠ Mariánské Lázně

14:00 O Sněhurce

divadlo Pruhované panenky

15:10 lidový soubor Marjánek

zpěv a tance v chodských krojích

15:00 Poutní mše svatá ke sv. Antonínu Paduánskému

16:00 Erby Kynžvartu – Zbyněk Brůža

17:00 poslední prohlídka zámecké epozice

 

Štefan Brštiak referent pro styk s veřejností Správa státního zámku Kynžvart