K nebi se vznesly barevné balonky. Lázeňská sezóna v Kynžvartu je zahájena

Průvod dechového orchestru s mažoretkami zahájil program slavnostního zahájení lázeňské sezóny v Lázních Kynžvart. Páter Filip Zděněk Lobkowicz a páter Řehoř Pavel Urban požehnali pramenům a popřáli spolu s představiteli města a lázní do nové sezóny hodně vyléčených a spokojených pacientů.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3115490K nebi se vznesly barevné balonky. Lázeňská sezóna v Kynžvartu je zahájena

K vidění toho bylo v Kynžvartu opravdu hodně.  Akci zahájily na náměstí slavnostní fanfáry, po kterých se vydal Dechový orchestr mladých Základní umělecké školy Fryderyka Chopina s mažoretkami a návštěvníky do lázeňského parku. U pramene Richard přítomní hosté popřáli do nové sezóny nejen malým pacientům krásný pobyt a úspěšné vyléčení. Po projevech došlo na žehnání pramenům a hromadné vypouštění balonků. Poté se přítomní odebrali k nově vybudované pohádkové stezce, kde byla slavnostně přestřižená páska. „Cílem Pohádkové cesty je oživit stezku na hrad Kynžvart zvláště pro děti, připomenout místní zajímavé pověsti a ukázat na krásnou přírodu, která město obklopuje,“ uvedla Barbora Kubínová Čechová, vedoucí administrativy a PR Léčebných lázní. Pohádková cesta má deset zastavení opatřených informačními tabulemi, z toho šest tabulí obsahuje místní pověsti. Dominantní postavy uváděných pověstí jsou vždy zosobněny v podobě dřevěných soch. Tím je zdůrazněna i krása dřeva, které nás obklopuje. Další tabule přibližují informace z přírody a historie. Pohádková cesta začíná v areálu Léčebných lázní Lázně Kynžvart naproti lázeňskému domu Orlík a končí na hradě Kynžvart.

Technické provedení i financování Pohádkové cesty zajistil státní podnik Lesy ČR, Lesní závod Kladská podle námětu Léčebných lázní Lázně Kynžvart. Zhotovitelem dřevěných plastik je Petr Soudek.

Pořadatelé si připravili pro přítomné také originální vystoupení taneční školy Harmonie z Karlových Varů, které přeneslo diváky o několik desítek let zpět.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3115490K nebi se vznesly barevné balonky. Lázeňská sezóna v Kynžvartu je zahájena