Hledaný muž se snažil policistům ujet po poli, ale skončil v poutech

Od úterý pátrali chebští policisté po Alexandru Matovi. Dnes byl po předchozí honičce, kdy se snažil mužům zákona ujet, zadržen. Policisté museli použít donucovací prostředky.Policie-ill-malé-na-web

„Dnes v deset hodin byl podezřelý muž, po kterém jsme od včerejšího dne pátrali, zadržen policisty na Chebsku. Policejní hlídka Obvodního oddělení Cheb venkov si při výkonu služby všimla vozidla, po kterém jsme pátrali v souvislosti s pokusem vraždy ženy v bytě v Chebu,“ uvedla Kateřina Böhmová, policejní mluvčí. „Policisté začali s dostačeným odstupem pronásledovat vozidlo, informovali operační středisko a vyžádali si posily. Řidič pronásledovaného vozidla sjel s vozidlem na pole, v tuto chvíli již byly dvě policejní hlídky připraveny zasáhnout. I přes opakovanou výzvu policistů, řidič své vozidlo nezastavil. Policista použil další donucovací prostředek, a to varovný výstřel. Ani toto nepřesvědčilo ujíždějícího řidiče, aby zastavil, a tak padlo i několik výstřelů na vozidlo, které bylo zasaženo. Řidič poté zastavil a policisté ho zadrželi,“ doplnila.

Kriminalisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Případ se stal v úterý odpoledne. Lékaři rychlé záchranné služby přijeli do bytu v Májové ulici v Chebu, kde ošetřovali ženu s bodnořeznými ranami. Vzhledem k závažnosti poranění byla přivolána záchranná letecká služba.