Spolupráce Františkových Lázní a Bad Sodenu bude pokračovat

Partnerství měst Františkovy Lázně a německého Bad Sodenu letos slaví 25 let spolupráce. Zástupci obou měst proto slavnostně podepsali smlouvu o další vzájemné spolupráci – v lednu v Bad Sodenu a minulý týden ve Františkových Lázních. U této příležitosti je k vidění výstava ve františkolázeňském muzeu.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3090023Podepsání listiny o další spolupráci stvrdili zástupci Františkových Lázní a Bad Sodenu

Ve františkolázeňském muzeu podepsali zástupci obou partnerských měst listinu, která stvrzuje další spolupráci obou lázeňských měst. Za Františkovy Lázně smlouvu podepsal starosta Jan Kuchař, za Bad Soden to byla radní Renate Richter.

„Jsem rád, že smlouva, která se podepisovala hned po revoluci, není jen pasivní, ale jde o aktivní spolupráci a výměnu zkušeností. Věřím, že tak to bude i v budoucnosti,“ uvedl Jan Kuchař, starosta Františkových Lázní. „V současnosti se zaměřujeme například na spolupráci základních uměleckých škol, např. v hudebním a výtvarném oboru. Připravena je také spolupráce mezi fotbalisty a rádi bychom se i dohodli na výměnných pobytech dětí, které by byly zaměřené na jazykovou výchovu,“ doplnil starosta.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3090023Podepsání listiny o další spolupráci stvrdili zástupci Františkových Lázní a Bad Sodenu

U této příležitosti uspořádali pracovníci františkolázeňského muzea výstavu, která obě města krátce představí.

„Výstava uspořádaná má za účel upozornit místní na čtvrtstoletí trvající spolupráci partnerských měst a krátce obě města představit,“ uvedla dokumentátorka františkolázeňského muzea Petra Polívková. Výstava tak navazuje na paralelní událost na německé straně, jež v Bad Soden proběhla českou veřejností téměř bez povšimnutí. Výstavu tvoří předměty a panely zapůjčené od Městského muzea Bad Soden (Stadtmuseum Bad Soden), doplněných o vlastní exponáty a českou verzi textů.

Umístěna je ve východním sále 2. nadzemního podlaží budovy Městského muzea ve Františkových Lázních. Expozici bude možno zhlédnout od pátku 19. do  20. srpna.