Ve Františkových Lázních přivítají novou sezónu a nahlédnou do historie

Letošní zahájení lázeňské 224. sezóny se ve Františkových Lázních uskuteční s podtitulem  Co kdyby Goethe potkal Strausse. Nebude chybět tradiční průvod dechového sboru, žehnání pramenům a několik koncertů.A IMG_1799

Františkovy Lázně vstoupí v sobotu 20. května do nové sezóny. „Za zhlédnutí stojí celý program, který je žánrově vyvážený a každý si v něm jistě najde to své,“ řekl starosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

Ráno v 9.30 hodin se uskuteční v  kostele Povýšení sv. Kříže slavnostní mše, v 10 hodin pak dojde k otevření jarmarku na Národní třídě a zároveň začne dětský program u Milana. „Díky Mini Euru bude navíc doplněn o fotbal-park. A při dobrém počasí se bude nad Františkovými Lázněmi vznášet i horkovzdušný balon,“ podotkl starosta.A IMG_2015

V 11 hodin začne průvod Národní třídou a o půl hodiny později přijde na řadu slavnostní zahájení v hudebním pavilónu u Františkova pramene. Následovat bude svěcení Františkova pramene a Glauberových pramenů. Herci Západočeského divadla v Chebu pak připomenou, jak asi vypadalo, když město navštívil Goethe a Strauss. Připraven je také koncert, který se ve 14 hodin uskuteční v pavilonu u Františka. Příchozí si vyslechnou především díla Johanna Strausse mladšího. V 16.30 pak zazpívá František Nedvěd, od 18.45 Dixieland Messengers Praha a vrcholem celého dne bude vystoupení kapely Těžkej Pokondr. Slavnost ukončí ve 22 hodin ohňostroj.

A jak dlouho trvá příprava takové akce? „Organizace trvala přibližně půl roku, především kvůli obsazení účinkujícími,“ sdělil Jan Kuchař.

program F. L

A MG_2090