Celníci odhalili na tržnici utajené skladovací prostory

Tajné skladovací a nabídkové místnosti na tržnici v obci Svatý Kříž neunikly pozornosti celníkům. V prostorách našli a zajistili textil, boty, hodinky i CD a DVD. Zboží bylo neoprávněně označeno ochrannými známkami. Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na částku téměř 14 milionů korun. 

Celníci duben 1

V minulém týdnu provedli celníci z odboru Pátrání Plzeň sedm prohlídek jiných prostor a pozemků v obchodním centru Asia Dragon Bazar v obci Svatý Kříž na Chebsku.

„Při prohlídkách odhalili několik utajených nabídkových a skladovací prostor, v nichž našli a zajistili přes dva a půl tisíce kusů textilního a galanterního zboží, více než jeden tisíc párů obuvi a 128 kusů hodinek,“ uvedla Lucie Foltová, tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Veškeré zboží bylo neoprávněně označeno ochrannými známkami známých firem, např. adidas, Armani, Bench, Breitling, Hugo Boss a další. Kromě toho zde celníci objevili téměř dva tisíce kusů pirátských CD a DVD.

„V dále probíhajícím trestním řízení budou prověřovány dvě osoby podezřelé ze spáchání trestné činnosti, konkrétně z přečinu Porušování práv k ochranné známce a jiným označením a z přečinu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi,“ doplnila mluvčí.celníci duben 2