Gotická hudba potulných studentů zněla kostelem ve Skalné

Gotická hudba rozezněla kostel svatého Jana Křtitele ve Skalné. V neděli 16. dubna představil soubor Musica Vagantium návštěvníkům převážně gotickou, ale i renesanční hudbu, a to takovou, jakou hráli a zpívali potulní studenti, neboli „vaganti“.Gotická hudba potulných studentů zněla kostelem ve Skalné

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2927122

Hudbě dodávají na působivosti nejen dobové kostýmy, ale také historické nástroje. Protože soubor interpretuje hudbu od nejstarších dochovaných hudebních památek až po hudbu 16. století, mohou být i jednotlivá vystoupení velmi rozmanitá.

Stejně jako kdysi vaganti při svém putování za vzděláním procestovali téměř celou Evropu, tak i Musica Vagantium koncertovala již v řadě zemí (Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Španělsko, Anglie, Belgie, Lucembursko).

Musica Vagantium dokáže svým vystoupením přesvědčit posluchače, že stejně jako dnes se i tenkrát lidé uměli radovat ze života.Gotická hudba potulných studentů zněla kostelem ve Skalné

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2927122

Soubor Musica Vagantium hraje ve složení: Zdeněk Kubík (zpěv, šalmaje, zobcové flétny, kravské rohy, šalimo, rolničky, šajtholt a gong), Jitka Kubištová (zpěv, niněra, trumšajt, kastaněty, tamburína a kopyta), Romana Neumannová (zpěv, buben, darbuka, mandola, příčná flétna, šajtholt, gong a kastaněty) a Jan Čmelák (zpěv, fidula, darbuka, dudy, mandola, šajtholt).