Františkolázeňští závodníci přivezli jedno první, čtyři druhá a dvě třetí místa!

První kolo letošní ligy kumite dětí a mládeže full contact-Kyokushin Karate se konalo v sobotu 1. dubna v Mariánských Lázních. Františkolázeňský oddíl plnokontaktního karate odjel na toto utkání v počtu devíti závodníků. Pro oddíl to byl velmi dobrý start. Devět závodníků oddílu vybojovalo sedm medailí.Sport Františkovy Lázně

Do kategorie mladších žáků nastoupilo celkem jedenáct závodníků. Františkolázeňský oddíl zde měl ale tři zkušené závodníky a ti se doopravdy ukázali. Zcela kategorii ovládli a v několika zápasech se probojovali pavoukem až na konec tabulky. Několik zápasů dokonce ukončili před časovým limitem vyřazením soupeře. Následně v bratrovražedném souboji vybojoval třetí místo Mistr republiky z loňského roku Antonín Peňa, druhé Václav Hůda a první Jan Hruška.

Tobias Huber v kategorii starších žáků na svých prvních závodech první zápas vyhrál, ale v druhém již úspěšný nebyl a na bodovanou příčku nedosáhl.

Podobně na tom byl již o něco zkušenější Vojta Hůda. Ve vyrovnaném zápase štěstí přálo více soupeři a Hůda nepostoupil.

Jan Barsa podal velmi dobrý výkon a obsadil na svých druhých závodech druhé místo.

Další kategorie kde františkolázeňský oddíl opanoval přední příčky, byla kategorie staršího dorostu. Alana Doana na třetím místě a Mistra republiky za rok 2016 Daniela Nerada na druhém místě, dokázal porazit s vypětím sil pouze sokolovský závodník.

Jediná zástupkyně něžnější části oddílu se postarala o velmi tvrdé zápasy v kategorii mladších dorostenek. Natálie Novotná doslova drtila soupeřky velmi tvrdými údery a kopy a obě jasně převyšovala. Bohužel se nedokázala vyvarovat dvou tvrdých faulů a ve druhém zápase byla trestána. Tím soupeřka získala navrch. Novotná tedy skončila na krásném druhém místě.

V červnu čeká svěřence trenéra Čadka důležitá zatěžkávací zkouška. Františkolázeňský oddíl se totiž stává pořadatelem druhého kola mezinárodní ligy plnokontaktního karate, kde je očekávána velká výprava z Polska, Slovenska a Maďarska. Doufáme tedy, že se závodníkům místního klubu podaří obhájit i v tomto velkém počtu skvělých soupeřů výsledky z prvního kola ligy. Hodně úspěchů!

-frč-

Foto: Archiv klubu