Tajná zpověď Karla Jaromíra Erbena zazní v zrcadlovém sále

Vřeteno osudu (aneb tajná zpověď Karla Jaromíra Erbena) uslyší návštěvníci v Základní umělecké škole Járy Cimrmana ve Františkových Lázních. Otomar Dvořák a Josef Pepson Snětivý představí i své nové, společné dílo: knihu Skrytá krása Čech aneb Tipy na cesty za opomíjenými skvosty.vřeteno osudu na web

Josef Pepson Snětivý obohatí besedu vlastními i převzatými písněmi, přečte ukázky z knihy a na jinou notu naladí posluchače též svými „místopisnými“ i milostnými sonety ze sbírky Dvě na čtvrtou sonetů v rytmu srdce.

Kdo by neznal tajemné, strašidelné balady z legendární sbírky Kytice! Co však víme o životě jejich autora Karla Jaromíra Erbena? Málokdo tuší, že pod maskou seriózního, tichého muže se skrýval vášnivý romantik, jenž si do deníků zapisoval děsivé sny, žil ve stínu smrti, vedl hovory s duchem mrtvého bratra-dvojčete, trpěl problematickými vztahy k ženám a skrýval hrůzné tajemství Záhořova lože. Zkušený romanopisec, záhadolog a znalec regionálních zajímavostí Otomar Dvořák poodhalil oponu nad nelehkým životem tvůrce, který musel svádět dramatický boj s nepřízní osudu, aby pro budoucí generace zachránil svět starých slovanských mýtů, obřadů, pověr, písní a pohádek. Práci na pozoruhodném románu, který nese stejné jméno jako tato beseda, tedy Vřeteno osudu, a vyšel v říjnu 2015, věnoval dva roky.
POZOR místo konání – zrcadlový sál Základní umělecké školy Járy Cimrmana Františkovy Lázně

Vstupné: 90 Kč

Datum: úterý, 14. březen 2017 od 19:00