Chátrající hotel Lev ohrožuje chodce, situaci řeší stavební úřad

Už několik týdnů je zábranami obehnaný chodník podél bývalého hotelu Lev. Zátarasy mají bránit průchodu chodců kolem hotelu, ze kterého občas spadne kus omítky, skla z nezajištěného okna, v zimě zase sníh a rampouchy.Lev hotel

Nejdříve páskami a nyní pevnými překážkami obehnaný chodník se chodcům v dohledné době neotevře. Stavební úřad sice vlastníkovi nemovitosti už v únoru nařídil instalovat na plášť budovy konstrukci se sítěmi, které by ochránily chodce a majetek, ale vlastník ve stanovené lhůtě sítě nenainstaloval. Novým termínem, po kterém bude v případě jeho nesplnění zahájeno správní řízení, je první polovina března.

Hotel Lev na Hlavní ulici v Aši je uzavřený už řadu měsíců. Budova dlouhodobě chátrá a problémy s padajícími předměty se tu objevují při každém silnějším větru. Frekventovaný chodník byl načas uzavřen už loni, kdy sem dopadaly uvolněné tašky ze střechy hotelu. Po částečné opravě krytiny se opět zprůchodnil.

Budova má v současné době jednoho vlastníka, který se stavebním úřadem komunikuje. Dostavil se i na kontrolní prohlídku koncem února. Podle svého vyjádření konstrukce se sítěmi nestihl nainstalovat v určeném termínu kvůli silnému větru, který neumožnil výškové práce z plošiny.

Stavební úřad se už v minulosti situací intenzivně zabýval. Předchozí majitelé byli ale v insolvenci a s úřady nijak nekomunikovali. Nyní je nanejvýš nutné, aby nový vlastník danou situaci řešil aktivně, neboť stavebně technický stav budovy se neustále zhoršuje.

Foto: MÚ Aš