Lázeňští kickboxeři přivezli čtyři medaile

Cinkot medailí a úsměvy ve tvářích napověděly, že byla sobotní výprava do Krušnohoří pro kickboxery z Mariánských Lázní úspěšná. V Kadani se o uplynulém víkendu konal 2. ročník turnaje Kadaň Open 2017. Z lázeňského klubu se postavili na stupně vítězů hned čtyři ze šesti závodníků.Kickboxml1

Foto: Archiv klubu

„Ani jsem to nečekal, protože to byl turnaj pro závodníky do deseti zápasů. A vlastně kromě Honzy Martínka těch pět dalších kluků závodilo úplně poprvé. Takže ze šesti lidí čtyři medaile, to je vynikající,“ neskrýval spokojenost trenér lázeňského oddílu Josef Tarant.

Po nedávné zkušenosti mezi dospělými zápasil Jan Martínek tentokrát ve své juniorské kategorii. V disciplíně lightcontact ve váze nad 79 kg soupeřům nedal šanci. V prvním zápase boxoval s klubovým kolegou Martinem Ferenczem. „Víme, jak jede ten druhej. Dali jsme si teda takovej hezkej zápas, takže se na to dalo koukat,“ dodává s úsměvem Martínek. Ve finále si pak poradil 6:0 na body i s plzeňským Matějem Havlem. Bronz putoval nakonec také do Mariánských Lázní, a to zásluhou Martina Ferencze.

Jako nevídaný bojovník se prezentoval teprve sedmiletý David Vlk v kategorii mladších žáků. V disciplíně kalaki v boji o 3. místo prohrával už 0:4, ale přesto dokázal zápas otočit a získal bronzovou medaili. Medailový kvartet uzavřel druhým místem v lightcontactu ve váze do 79 kilogramů Ondřej Kucík, kterého o ještě lepší umístění připravil zlomený prst.

V konkurenci 14 družstev, která se na turnaji představila, obsadil Kickbox Club Mariánské Lázně se čtyřmi cennými kovy celkově 6. místo. „Řekl bych, že máme hodně našlápnuto, a je dobrý, že každý měsíc máme nějakou soutěž,“ míní Josef Tarant. Už 31. března se v Zubří uskuteční prestižní Czech Open, na kterém by se chtěl v roli závodníka představit i trenér Josef Tarant.

Foto: Archiv klubu