Na workshopu s Ondřejem Slaninou se připravovaly vybrané lahůdky

O své kuchařské dovednosti se podělil se žáky chebské integrované školy známý kuchař Ondřej Slanina, člen Pražského kulinářského týmu. Na workshopu o moderním vaření žáci připravovali tříchodové menu.isš 3

 

Foto. Archiv ISŠ Cheb

Rok nám utekl jako voda a již podruhé ve čtvrtek 16. února poctil Integrovanou střední školu Cheb svou návštěvou pan Ondřej Slanina, který nám opět prokázal tu čest a učil žáky na workshopu připravovat receptury moderní kuchyně. Letos se připravovalo a podávalo tříchodové menu. Jako předkrm se podávala pomalu pečená kachní prsa servírovaná na trhaném salátu s avokádovou tatarkou. Hlavním chodem byla telecí líčka s omáčkou z portského vína servírovaná s černým kořenem a zapečenými sýrovými bramborami. Sladkou tečkou na závěr byla úžasná vanilková panna-cotta. Žáci sami připravovali všechny pokrmy a pan Slanina na vše dohlížel. S jeho úžasným humorem a schopností, o kterých jsme se již přesvědčili minulý rok, vytvořil velmi příjemnou a profesionální atmosféru na pracovišti. Všichni žáci měli možnost se sami vcítit do pocitů profesionálního kuchaře.

Tato úžasná zkušenost je pro naše žáky i pedagogy velkou motivací do budoucna. Věřím, že na naší škole bude probíhat takových akcí více.

Monika Trykarová

učitelka teoretického vyučování ISŠ Cheb, p. o.