Dva zloději chtěli snadno přijít k penězům. Vykrádali automat na výkup lahví

Zvláštní způsob vydělávání peněz zvolili dva muži ve věku čtyřiatřicet a devětatřicet let. Z automatu na výkup lahví v jednom z chebských obchodů ukradli přepravky i s lahvemi. Zřejmě si mysleli, že jim to projde, a tak se tam přibližně po čtrnácti dnech vrátili. Tentokrát si odnesli větší množství přepravek, které ihned zpeněžili ve vedlejším automatu.  Ale sklapla past a teď oběma mužům hrozí v případě odsouzení až tři roky v některém z nápravných zařízení.Policie-ill-malé-na-web

Policisté z obvodního oddělení Cheb již sdělili dvojici mužů ve věku 34 a 39 let podezření ze spáchání přečinu krádeže.

„Podezřelý muži se měli trestného činu dopustit hned ve dvou případech v jednom z obchodních domů v Chebu. V prvním z nich dvojice odcizila z automatu na výkup lahví čtyři kusy přepravek s 80 kusy zálohovaných lahví v celkové hodnotě kolem 600 korun. Odcizené přepravky s lahvemi si poté muži z místa odnesli s sebou,“ informovala Věra Hnátková, policejní mluvčí. Dvojice se po několika dnech na místo činu vrátila. „Podezřelý muži v tomto případě odcizili šest kusů přepravek včetně 120 kusů zálohovaných lahví od piva v celkové hodnotě kolem 1000 korun. V tomto případě byli již chytřejší. Odcizené přepravky s lahvemi směnili hned v druhém výkupním automatu,“ doplnila mluvčí.

Takového jednání se oba podezřelí dopustili i přesto, že byli rozsudkem Okresního soudu v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzeni.