Policisté řešili úvěrový podvod i vykázání z bytu

Chebští kriminalisté to „spočítali“ pětačtyřicetiletému muži, který si vzal úvěr, ale splácet se mu nechtělo. Policisté řešili také nebezpečné vyhrožování osmapadesátiletého muže svému příbuznému. Muž byl za svoje jednání vykázán z bytu.IMG_8871-Policie-na-stránky

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminálky zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu úvěrového podvodu. „Takového jednání se měl dopustit v říjnu roku 2015 při sjednávání smlouvy o spotřebitelském úvěru na částku v hodnotě kolem 25 tisíc korun. Smlouvou se zavázal k plnění v pravidelných splátkách i přesto, že věděl, že sjednané splátky s ohledem na svou finanční situaci nebude schopen plnit,“ uvedla policejní mluvčí Věra Hnátková. Do dnešního dne tedy ani jednu ze splátek neuhradil. Za úvěrový podvod mu tak v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování si vyslechl od chebských policistů osmapadesátiletý muž. „Tohoto jednání se měl podezřelý dopustit v době od 19. do 23. ledna v jednom z chebských bytů. Posílen alkoholem vyhrožoval příbuznému smrtí s nožem v ruce. Jednání podezřelého se stupňovalo na tolik, že byl hlídkou policie z prostor bytu vykázán,“ uvedla mluvčí. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na tři roky.