Sportovci se rozloučili se starým rokem Silvestrovským během

Více jak tři stovky pohybuchtivých účastníků se postavilo na start pátého ročníku Silvestrovského běhu. Již tradiční akce přilákala poslední den v roce nejen místní sportovce, ale již překročila hranice regionu i České republiky. Akci si nenechali ujít zájemci například z Ostravy, Žatce, Brna, Prahy, Plzně, Teplic a dalších míst naší republiky. Konec roku na Silvestrovském běhu oslavili pohybem také běžci ze Spojených států amerických, Německa či Slovenska. Trať vedla z Chebu na Loretu do Hroznatova a zpět.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2553817Sportovci se rozloučili se starým rokem Silvestrovským během

„Když mě před pěti lety napadla myšlenka v Chebu uspořádat nezávodní běh za účelem zhodnocení běžecké sezony a běžeckého rozloučení se s uplynulým rokem, netušil jsem, že z vyběhnutí pěti přátel se stane vyhledávaná akce v širokém spektru sportovců i veřejnosti,“ zavzpomínal jeden z organizátorů oblíbené akce Michal Ouřada. „Dnes máme za sebou 5. ročník a opět jsme překonali hranici další stovky. Přesný počet registrovaných účastníků je 302. Což je jasný důkaz toho, že my tady na západě nelenivíme! A letos se nám z naší akce stala dokonce i mezinárodní záležitost. Na registrační listině se objevila jména ze Spojených států amerických, Německa i Slovenska. Jasně, vím, že sem běžci jeli primárně za návštěvou příbuzných a při té příležitosti se zaregistrovali, ale představa, že se o Silvestrovském běhu nebude vyprávět jen v okolí Ohře, ale i za oceánem nebo pod Tatrami, je skvělá,“ uvedl Michal Ouřada.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2553817