Speciální vánoční PechaKucha Night v Mariánských Lázních

Oblíbená série přednášek PechaKucha bude v pátek 16. prosince na mariánskolázeňské radnici pokračovat speciální vánoční edicí. Tentokrát do Mariánských Lázní přijali pozvání místní rodáci, kteří jsou zároveň světáci a osobnosti spjaté s tímto krásným městem. Veřejnost je může znát třeba z televizního zpravodajství jako moderátorku ČT Petru Tuháčkovou, nebo z cestovatelského blogu jako Karla Nyklese. Mohli jste je potkat v okolí jako Jaromíra Bartoše, který mapuje v lázních a jejich okolí přírodní vývěry minerálních vod. Mohli jste je ale potkat i ve světě jako Václava Pavlečku, který pomáhá růst startupům a inovacím na třech kontinentech. Vánoční PechaKucha odstartuje ve velkém sálu radnice již tradičně ve 20 hodin 20 minut.mar. l

„Tohle je důkaz, že Mariánské Lázně dávají světu opravdové šviháky. Velice nás potěšilo, že společně s mladými talenty na radnici vystoupí i dvě velké dámy, výtvarnice Ludmila Seefried-Matějková a Bohdana Holubcová. Celkem v pátek uvidíte 11 mariánskolázeňských osobností. Zajímavých lidí je tu ale mnohem víc, určitě budeme v této speciální edici pokračovat,“ usmívá se za pořádající sdružení švihák jeho předsedkyně Markéta Monsportová. Po skončení přednáškového programu pak chodby radnice roztančí jeden z přednášejících – Vašek “Vincent” Pavlečka aka Dj Win.cent.

Projekt PechaKucha [peča kuča] vymysleli a uvedli v život v roce 2003 v Tokiu architekti Astrid Klein a Mark Dytham, zakladatelé architektonického studia Klein Dytham Architecture. Jejich záměrem bylo vytvořit prostor pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, teoretiků a techniků, prostor pro výměnu zkušeností a informací o novinkách v oboru, prostor pro komunikaci s veřejností. Jedná se o prezentace, kdy každý z cca deseti mluvčích, má ke své prezentaci pouze 20 slidů po 20 vteřinách.

PechaKucha Night Mariánské Lázně je dosud jedinou akcí svého druhu v celém Karlovarském kraji. V tomto malém lázeňském městě se původně japonský formát prezentací 20×20 poprvé objevil na jaře roku 2014. Od té doby jej pravidelně pořádá spolek švihák každý třetí pátek v každém třetím měsíci a Mariánské Lázně se tak spojili s více jak s 900 městy po celém světě.

Vstupenky na PechaKucha Night lze zakoupit v mariánskolázeňském Infocentru na adrese Hlavní 47/28, a to každý den od 9 do 18 hodin. Cena vstupenky je 150 Kč na celý večer včetně afterpárty.