Krabice od bot aneb vánoční dárky potřebným dětem!

Již popáté probíhá předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich dárkovou krabici od bot, kterou společně naplní dárky k Vánocům. Dárek dostane některé z dětí z chudých rodin v ČR a určitě mu udělá velkou radost.

hospic-ilustracniTentokrát se do akce připojuje také Hospic Sv. Jiří, o.p.s., jako sběrné místo pro dárky dětem z Dětského domova v Plesné. Krabice s dárky se sbírají do 6. 12. 2016 na adrese Svobody 520/3 v Chebu každé úterý od 14:00 do 18:00 nebo jiný den po telefonické domluvě na tel. čísle 736 432 911.

Jak projekt funguje? Prázdnou krabici od bot naplní děti dárky podle vlastního uvážení a doporučení dospělých. Až krabici s dětmi zabalíte, donesete ji do hospice.

Do krabice se dají hračky nové nebo i takové, s nimiž si dítě již hrálo. Mohou
to být nejrůznější předměty pomáhající k rozvoji talentu: tužka a hezký sešit, skicák
a pastelky, vodové barvy a štětec, sportovní potřeby, knížka přiměřená věku dítěte. Hezké kusy oděvů či oděvních doplňků, o nichž se dá předpokládat, že obdarovanému udělají radost – tričko, čepice a podobně. Pro holčičky a malé slečny např. panenky a dětskou bižuterii, pro kluky i mladé muže např. autíčka nebo nářadí.

Je možné přiložit i fotografii toho, kdo krabici posílá, případně pohled s vánočním přáním. S plněním krabice mohou dětem pomoci rodiče, důležité ale je, aby při plnění asistovaly samy děti.

Co se do krabice nehodí? To, co byste sami nechtěli dostat – věci rozbité, špinavé, příliš opotřebované, ale také příliš luxusní a drahé. Věci nevhodné pro dítě vzhledem k věku uvedenému na krabici, či takové, které mohou být pro děti nebezpečné – šipky s kovovými hroty, pyrotechnika, nože apod.

Záštitu projektu poskytují Českobratrská církev evangelická a Diakonie ČCE.

Děkujeme za Vaše rozhodnutí udělat dětem z chudých rodin Vánoce opravdu štědré!

                                                                               Alena Votavová, ředitelka Hospice Sv. Jiří, o.p.s.