Závody dopadly pro chebské krasobruslařky úspěšně

Chebské krasobruslařky z klubu Kraso Cheb uspěly na celorepublikové soutěži, která se konala v Ostrově nad Ohří. V konkurenci se rozhodně neztratily a přivezly medaile – dokonce i jednu zlatou. 

“Do bojů vyrazilo šest děvčat z našeho klubu,” uvedla hlavní trenérka chebských krasobruslařek Hanka Hoštová.

Jako první na led vjela Janička Mecnerová, která skvěle zabojovala a vybruslila si krásné 4. místo. Její premiéra v této sezoně dopadla více než dobře.

Jako další přišly na řadu žačky mladší, děvčata ve věku 10 až 12 let. “V této kategorii máme dokonce čtyři děvčata. Naše krasobruslařky zajely skvěle, nejlépe si vedla Barča Škardová,” podotkla trenérka.

Pro Barču to byla premiéra v této věkové kategorii. Svým výborným výkonem překvapila jak sebe, tak rozhodčí, diváky a trenérky. “Rozhodčí ji právem ocenili známkami, které ji vynesly zlatý stupínek,” řekla Hanka Hoštová.

Na krásném druhém místě se umístila Lucka Pagáčová, která předvedla nádhernou jízdu na Michaela Jacksona. Lucka si svou choreografii dělala převážně sama, proto měla obdiv široké veřejnosti. Její jízda byla po této stránce nádherná a rozhodčí ji za choreografii ocenili známkami nejvyššími z celého startovního pole. Další zástupkyní byla debutantka Nikča Draská a rozhodčí ji zařadili na krásné 5. místo. “Naše poslední zástupkyně Hoang Hyuen Trang – Anička zažila 2 minuty nervozity, ta se samozřejmě projevila do jejího výkonu a ne všechny prvky ve volné jízdě vyšly dle představ a tím si vybruslila 8. pozici,” doplnila trenérka.

Poslední kategorií, kde měly chebské krasobruslařky zastoupení, byly dívky ve věkové kategorii 12 až 15 let. V té závodí Hoang Thach Thao – Kikča. “Kikča předvedla v jízdě několik těžkých prvků a ty ji vynesly nádherné 2. místo,” uzavřela a dodala, že děkuje všem děvčatům za nádherné výkony, kterým udělaly radost sobě, rodičům i trenérům. “Za podporu děkujeme Městu Cheb a Karlovarskému kraji.”

Kdo by měl zájem začít s krasobruslením v klubu Kraso Cheb, má šanci.  Nábor do oddílu probíhá průběžně a rodiče dětí ve věku 5 let a mladší mohou klub kdykoliv kontaktovat.

Foto: Kraso Cheb