Běh s knihou aneb františkolázeňská míle

Jednou z akcí v rámci Literárních Františkových Lázní (LFL) je také Běh s knihou – františkolázeňská míle. Ten organizátoři připravili na nedělní dopoledne. Akce je určená pro širokou veřejnost, se kterou poběží i významné literární osobnosti.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Proč běh s knihou? „Odkazujeme jednak na „Literární spartakiádu” uspořádanou kdysi během LFL, dále chceme upozornit na známého běžce Haile Gebreselassie, který běhával do školy s knihami v podpaží a později získal dvě zlaté olympijské medaile na trati 10 km a 27 světových rekordů včetně rekordu v maratonském běhu,“ uvedla jedna z organizátorek františkolázeňská básnířka Alena Vávrová. „V neposlední řadě chceme také upozornit na knihovničku, kterou na františkolázeňském nádraží umístila a pravidelně doplňuje k radosti všech cestujících Městská knihovna Františkovy Lázně,“ dodala. Po akci se uskuteční beseda Pavla Kosatíka o jeho knize o Emilu Zátopkovi.

Prezentace na závod je v neděli 6. listopadu v Sadové kavárně, kde bude zajištěné zázemí i občerstvení.

Start dětské kategorie je v 10 hodin. Následuje kategorie chůze a hlavní závod.

Trasa povede od Sadové kavárny do nádražní budovy, kde závodník předá knihu, kterou mu na startu poskytneme, pokud si nepřinese vlastní.