On si užíval peněz z cizí platební karty. Ona ukradla peněženku

Na dva nepoctivce si došlápli policisté z Chebska. V prvním případě šlo o devětadvacetiletého muže, který v Mariánských Lázních našel platební kartu. Nejen, že si ji nechal, dokonce ji i používal. Druhý případ se stal na Svatém Kříži. Čtyřiačtyřicetiletá žena využila nepozornost nakupujícího cizince a ukradla mu peněženku. Ani jeden ze nepoctivců si ale kořist dlouho neužíval.Policie-maláIMG_8874

„Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pokračujícího přečinu krádež,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Toho jednání se měl dopustit tím, že ve čtvrtek 13. října v ranních hodinách nalezl v Mariánských Lázních bezkontaktní platební kartu. Té se zmocnil a ponechal si ji pro svoji potřebu. Následně s ní neoprávněně nejméně v osmi případech zaplatil v různých prodejnách za zboží,“ doplnila. Svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem dvou tisíc korun. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten návrh akceptoval a soudce muže poslal do vazby. V případě odsouzení si muž posedí ve vězení až tři roky.

K druhému případu jeli policisté na Svatý Kříž. „V sobotu 15. října v odpoledních hodinách v prodejně na Svatém Kříži měla čtyřiačtyřicetiletá žena využít nepozornosti 57letého cizince, který si odložil peněženku na pokladní pás. Odtud mu měla žena peněženku i s osobními doklady platebními kartami a finanční hotovostí odcizit,“ informovala Kateřina Krejčí. Škoda, kterou cizinci způsobila, se vyšplhala na částku převyšující šest tisíc korun. Lup si žena moc dlouho neužila, neboť byla během krátké chvíle policejní hlídkou zadržena a převezena na policejní služebnu. Zde si od chebských policistů vyslechla sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Za toto jednání jí v případě prokázání viny hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala mluvčí.