Muffiny, to je druh malého, většinou sladkého pečiva. Dají se připravovat na spoustu různých způsobů i chutí, kde každý může popustit uzdu své fantazii. Čokoládové muffiny podle dnešního receptu jsou vláčné a rychle hotové. Máslo a kvalitní čokoláda jim dodá neopakovatelnou chuť.
Těsto:
60 – 70 gramů másla (nenahrazovat rostlinnými tuky!)
40 gramů cukru
2 vejce
150 gramů hladké mouky
50 ml mléka
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Vanilkový cukr
50 gramů hořké čokolády
20 gramů bílé čokolády (nemusí být)
Na ozdobu čokoládové hoblinky
Máslo, vejce a cukr pořádné vyšleháme (nesmíme zapomenout, že všechny přísady musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazily). Poté přidáváme mléko a mouku, do které jsme vmíchali prášek. Když máme těsto řádně propracované, přidáme na kousky nakrájenou čokoládu, kterou jen lehce vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme do formiček na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby na dobu cca 20 minut. Zdobit můžeme čokoládovými hoblinkami, krémem nebo ovocem.