Muffin. Malá lahodná dobrůtka, která si vás získá

Muffiny, to je druh malého, většinou sladkého pečiva. Dají se připravovat na spoustu různých způsobů i chutí, kde každý může popustit uzdu své fantazii. Čokoládové  muffiny podle dnešního receptu jsou vláčné a rychle hotové. Máslo a kvalitní čokoláda jim dodá neopakovatelnou chuť.

Těsto:

60 – 70 gramů másla (nenahrazovat rostlinnými tuky!)

40 gramů cukru

2 vejce

150 gramů hladké mouky

50 ml mléka

1 prášek do pečiva

2 lžíce kakaa

Vanilkový cukr

50 gramů hořké čokolády

20 gramů bílé čokolády (nemusí být)

Na ozdobu čokoládové hoblinky

 

Máslo, vejce a cukr pořádné vyšleháme (nesmíme zapomenout, že všechny přísady musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazily). Poté přidáváme mléko a mouku, do které jsme vmíchali prášek. Když máme těsto řádně propracované, přidáme na kousky nakrájenou čokoládu, kterou jen lehce vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme do formiček na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby na dobu cca 20 minut. Zdobit můžeme čokoládovými hoblinkami, krémem nebo ovocem.