Na Chebsku poskytoval drogy – zdarma nebo za protislužbu

Zvláštní způsob podnikání si zvolil čtyřiačtyřicetiletý muž. Opatřoval si pervitin, který pak rozdával zdarma nebo za protislužbu. Policejní komisař již podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby. Jelikož byl obviněný muž v posledních třech letech za stejný trestný čin potrestán, hrozí mu teď v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let.policie_logo_ilustrační

„Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

„Toho se měl obviněný muž dopustit nejméně od března letošního roku, kdy na různých místech na Chebsku, kde se zdržoval, obstarával a u sebe přechovával drogu pervitin. Tu následně zejména v obcích Aš a Cheb zdarma nebo za protislužbu poskytoval většímu počtu konzumentů,“ doplnila mluvčí.