Vloupali se do skladu, lup si ale nestačili užít

Dva muži si chtěli přilepšit v chebském skladu s vodoinstalačním materiálem, kam se vloupali. Nabrali si toho přibližně za 60 tisíc. Na místě ale byli zadrženi policejní hlídkou. Teď jim hrozí v případě odsouzení až pět let za mřížemi.IMG_8869a-na-web

„Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku šestadvacet a sedmačtyřicet let z Chebska, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže, spáchaného ve spolupachatelství,“ uvedla Věra Hnátková, policejní mluvčí.

Toho se obvinění měli dopustit tím, že se začátkem října v odpoledních hodinách v Chebu vloupali do skladu s vodoinstalačním materiálem, odkud se pokusili odcizit materiál v za cca 60 tisíc korun. Následně byli oba muži na místě zadrženi policejní hlídkou.

„Starší z obviněných se takového jednání dopustil i přesto, že byl rozsudkem okresního soudu v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen,“ doplnila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.  Policejní komisař na něj podal podnět státnímu zástupce k vydání návrhu na vzetí do vazby.  Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby.