Zástupci lázeňských míst se sjedou do Františkových Lázní

Do Františkových Lázní míří dvoudenní konference Sdružení lázeňských míst (SLM) ČR. Ta se v západních Čechách uskuteční poprvé. Letošní konference je v pořadí již devatenáctá a její téma je Konkurenceschopnost českých lázní v evropském prostoru. Františkovy Lázně ilu

Ve čtvrtek 20. října proto do města přijedou zástupci všech šestatřiceti lázeňských míst z celé České republiky. K nim se připojí i zástupci spolupracujících  organizací a řada odborníků a specialistů, kteří budou řešit, jak úroveň českého lázeňství neustále zvyšovat.

Celkem je očekávána více než stovka účastníků. Spolu s ministrem  zdravotnictví Svatoplukem Němečkem  se konference zúčastní třeba také ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková či  viceprezident Evropského svazu lázní Martin Plachý.

Už jsou také jasná témata jednotlivých bloků, na která bude nutno v příštích letech klást důraz. Mezi ta hlavní patří například:  Branding destinace nebo Aplikovaný výzkum v lázeňství. Účastníci konference se budou zabývat i historií a především budoucností organizace Sdružení lázeňských míst.

„Na programu bude také udílení ceny za výjimečný přínos lázeňství. Tu v loňském roce získal právě ministr Němeček,“ sdělil starosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

Prakticky souběžně se v našem městě uskuteční mezinárodní lékařský seminář, na který dorazí přes dvě desítky lékařů z celé střední a východní Evropy.

„Záměrně vyvíjíme snahu o to, aby se ve Františkových Lázních podobné konference konaly. Takové akce jsou totiž vždy spojené s lidmi, kteří mají podobné cíle, navíc se díky nim dostávají Františkovy Lázně zcela automaticky do povědomí nejen odborné veřejnosti, ale i potenciálních návštěvníků,“ dodal starosta města.